skip to Main Content

Dit is PW10

duurzaam inspectievaartuig

Fryslân boppe.

In de lente van 2020 heeft Provincie Fryslân ons de bouw van het nieuwe inspectievaartuig toegewezen. Een opdracht waar we erg blij en trots op zijn. Het betreft namelijk een echt Fries product: ontworpen door Vripack in Sneek, gebouwd door ons en dat allemaal voor onze eigen Friese provincie.

PW10 is groen.

De PW10 vaart CO2-neutraal door elektrische voortstuwing in combinatie met een groot accu pakket, welke ’s nachts wordt opgeladen. Daarnaast wordt het dak van de stuurhut voorzien van 10 zonnepanelen. Een volledig elektrisch en duurzaam schip dus, dat brengt uiteraard de nodige voordelen met zich mee:

  • 18.427 kg minder CO2-uitstoot*
  • 6.980 liter minder brandstof*
  • 70% besparing op onderhoudskosten
  • 85% recyclebaar

*op jaarbasis

De bouw.

Na een officiële kiellegging is de bouw in september 2020 van start gegaan. Het casco is gebouwd van staal, omdat dit een lagere CO2-footprint heeft dan bijvoorbeeld aluminium. Na de oplevering hiervan zijn we gestart met de schilderwerkzaamheden.

Stand van zaken.

Momenteel zijn we nog druk bezig met de PW10. Ze zal voor de zomer van 2021 worden opgeleverd aan de Provinsje Fryslân. Het schilderwerk is bijna voltooid en ondertussen zijn we bezig met de volgende stappen, zoals de elektra werkzaamheden en het plaatsen van alle componenten.

Wanneer alle techniek aan boord is geplaatst, gaan we starten met het interieur. Dit zal met bamboe worden afgetimmerd; een snelgroeiend grassoort die grote hoeveelheden CO2 vastlegt en 35% meer zuurstof afgeeft. Voor de bekleding worden ecologische materialen gebruikt.

0
% recyclebaar
0
meter lang
0
gebouwd

Heeft u een uitdaging voor ons?

Neem contact op

Back To Top