skip to Main Content

project sluishuis

uniek wonen in amsterdam

Scheepsbouw en waterbouw.

In opdracht van ‘Vorm’ en ‘Besix Red’ zijn we in 2019 gestart met het Sluishuis project in Amsterdam. Een prachtig en vooral enorm project, waarin we voor het waterprogramma de rol als hoofdaannemer én constructeur gegund hebben gekregen. Daarnaast hebben we, samen met een andere Friese scheepswerf, het exclusieve bouwrecht gekregen voor de nieuwbouw woonschepen.

Gebouwd voor waterliefhebbers.

Wie straks Amsterdam binnenrijdt, zal Sluishuis al zien liggen. Het gaat om een iconisch gebouw met luxe appartementen en penthouses in de wijk IJburg, gelegen aan het IJmeer. Rondom het appartementencomplex bevindt zich een pier/wandelpromenade met ligplaatsen voor woonschepen, een haven en een recreatie- en zonnepaneleneiland.

Kijk hier voor meer informatie over het waterprogramma.

De woonschepen.

In totaal zijn er 34 royale ligplaatsen van 30 bij 5 meter met plaats voor de woonschepen. Deze schepen worden volledig door ons nieuwgebouwd of opgebouwd vanuit een bestaande romp. Mocht de klant dus al over een schip beschikken, dan is dat geen probleem en dan gaan we op basis daarvan verder.

Omdat de schepen herkenbaar moeten zijn als origine varend schip, hebben we een aantal basisontwerpen gemaakt gebaseerd op de welstandseisen van de gemeente Amsterdam. Deze schepen beschikken over een riant woonoppervlak tot wel 180 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Op basis van deze ontwerpen worden de schepen compleet naar wens van de klant afgebouwd. Indien gewenst helpen we de klanten ook met het verkrijgen van de omgevingsvergunning.

Download hier onze brochure met onze voorgestelde woonschepen.

Altijd al op het water willen wonen?

Dan is dit wellicht uw kans. Er zijn namelijk nog enkele ligplaatsen beschikbaar. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op Sluishuis.nl. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

0
ligplaatsen
0
m2 vloeroppervlak
Duurzaam wonen
op het water

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op.

Back To Top