skip to Main Content

project sluishuis

uniek wonen in amsterdam

Meer dan alleen scheepsbouw.

In opdracht van ‘Vorm’ en ‘Besix Red’ zijn we in 2019 gestart met het Sluishuis project in Amsterdam. Een prachtig en vooral enorm project, waarin we voor het waterprogramma de rol als hoofdaannemer én constructeur gegund hebben gekregen.

Gebouwd voor waterliefhebbers.

Wie straks Amsterdam binnenrijdt, zal Sluishuis al zien liggen. Het gaat om een iconisch gebouw met luxe appartementen en penthouses in de wijk IJburg, gelegen aan het IJmeer. Rondom het appartementencomplex bevindt zich een 775 meter lange pier en tevens wandelpromenade, met daaraan onder andere 34 ligplaatsen voor de woonschepen. Wist u u dat een aantal van deze schepen ook door ons worden gebouwd? Klik hier voor meer informatie!

Het waterprogramma.

Het gehele waterprogramma wordt door ons gerealiseerd in samenwerking met Stienstra & Van Der Wal (S&W). De pier, opgebouwd uit stalen buizen met liggers, welke door ons in Franeker zijn samengesteld, gestraald en gecoat. Vervolgens zijn ze per schip op transport gegaan naar Amsterdam, waar S&W de montage doet.

Naast de 34 ligplaatsen komen er ook aanlegplaatsen voor de sloepen en zeilbootjes van de bewoners van de buurt, zodat zij te allen tijde vol op van het IJ kunnen genieten. Daarnaast wordt er een recreatie eiland en een zonnepanelen eiland gecreëerd, met daaromheen een remmingswerk om het zodoende te beschermen tegen de golven.

Gevarieerd project.

Naast het bouwen van het waterprogramma en de woonschepen, werken we ook mee aan het creëren van de buitentuinen en terrassen rondom het appartementencomplex. Een prachtige en gevarieerde klus voor Talsma, waar we met veel trots en plezier aan werken!

Neem voor meer informatie een kijkje op Sluishuis.nl. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op.

Back To Top