skip to Main Content

Dit is BRANDARIS

reddingsboot Terschelling

Legendarische reddingsboot.

De ‘Brandaris’ werd in 1923 gebouwd nadat de eerste in 1921 verging op zee. Het schip behoort tot een generatie waarmee de zwaarste reddingen uit de geschiedenis van de KNRM zijn uitgevoerd. Tot 1960 heeft ze 525 schipbreukelingen gered. Na een trouwe dienstperiode van 37 jaar werd ze verkocht aan een particulier, welke haar liet haar verbouwen tot plezierjacht. Helaas lag ze na een lange tijd op de Middellandse Zee te hebben gevaren, uiteindelijk weg te kwijnen in een Harlingse verkoophaven. Maar een schip met zo’n belangrijk verleden verdiend natuurlijk beter.

De restauratie.

Stichting Museumreddingboot Terschelling nam het schip weer in armen met als doel haar in ere te herstellen. Zodoende kwam ze in oktober 2011 bij ons op de werf. Na de sloop van de niet originele delen en herstel van de opbouw, werd de oorspronkelijke stuurkap er weer opgeplaatst.

Terug naar Terschelling.

Na ruim 1,5 jaar was de restauratie voltooid en het resultaat is weer iets om trots op te zijn. Op 25 april 2013 werd de reddingsboot feestelijk onthuld en begin mei werd ze door motorreddingsboot ‘Suzanna’ terug gesleept naar Terschelling. Ze is later in datzelfde jaar vaarklaar gemaakt in Zaandam. Tegenwoordig wordt het historische reddingsschip gebruikt voor diverse vaartochten.

0
bouwjaar
0
gerestaureerd
Terschelling
thuishaven

Ook uw schip laten restaureren?

Neem contact met ons op.

Back To Top